Control de presència amb Python mitjançant la wifi i dispositius mòbils

L’esperit hacker implica essencialment intentar pensar altres maneres de fer les cosses, donar voltes als mitjons.  Ja fa temps que havia realitzat scripts en python per a detectar els mòbils, veure a quines xarxes wifi s’acostumaven a connectar, etc, per a treure el màxim de informació d’aquests dispositius.

Tanmateix aquest mateix principi es pot aplicar per aconseguir moltes més coses.  Ahir vaig tenir ganes de programar i em va venir la idea de fer un petit script per a passar llista a classe sense haver “d’aixecar el cap” (totalment estúpid, però divertit).  Així doncs, tenint en compte que els meus alumnes no es desenganxen dels seus mòbils ni en els seus pitjors malsons, l’objectiu era veure quins aparells estaven a l’abast de la meva antena i, junt amb una base de dades amb les seves MAC, poder treure el llistat de faltes al moment.

Poc a poc vaig anar desenvolupant la idea i va degenerar en un control de presència que captura els paquets de probe dels mòbils i en fa un seguiment, tot indicant qui hi és present, quan arriba i quan marxa en cada instant del temps.

¿Utilitats? Doncs amb una mica més de feina pot servir com a sistema de control de presència per a empreses, instal·lat en l’accés del edifici.  També com a eina per mesurar el pas de potencials clients d’un establiment, fins i tot calculant el temps que s’hi passen, etc  La imaginació és el límit.

Podeu trobar el programa de control de presència en els repositoris de GitLab sota llicència GPL v.:2.0

Happy Hacking!

Anuncis

~ per madyyelf a 24 Abril 2015.