Tendències en les cerques de Google i seguretat informàtica

Ahir Google va publicar les tendències en les cerques durant l’any 2013.  Aquestes poden servir, com tota estadística, per intuir pautes de comportament o interessos generals.

Lluny de fer-nes una valoració m’ha encuriosit veure les tendències en conceptes com “hacking” “information security” o “exploit” en un intent de intuir com evoluciona l’interès per aquests temes per la societat en general.  ¿Els resultats? aquests:

tendenciaSeguretat

Com podeu veure totes van en decreixent, especialment la cerca “hacking”.  No cal dir que aquests resultats em sobten en el sentit que cada dia estem rebent més noticies sobre atacs a empreses properes, grans conspiracions per al control de la informació, etc i sembla ser que l’efecte és totalment contrari a l’esperat: cada dia la gent està menys preocupada per la seguretat de les seves dades.

Trastejant també trobo com triar una categoria de cerques “seguretat informàtica” i una regió de Espanya “Catalunya” i la tendència des del 2004 és aquesta:

interes_seguretat_catalunya

Cal remarcar en aquest últim cas que, després de provar d’ampliar el rang geogràfic a Espanya i després a arreu del món, la tendència romana pràcticament igual.

Les tendències en les cerques de Google seran un mal indicador i ens estan enganyant? O realment la societat cada dia està menys preocupada per la seguretat informàtica?

Continuaré jugant amb aquesta eina que ens ofereix Google, per veure si puc contrastar aquestes estadístiques amb altres paràmetres.  Veig que avui tornaré cap a casa molt preocupat.

Anuncis

~ per madyyelf a 18 Desembre 2013.