Python a Android

Per a re-emprendre el bloc, permeteu-me que faci una entrada ràpida.  Avui m’he encaparrat, per temes varis, en intentar veure com lliguen Python en Android.

Per ara he trobat que es poden executar scripts de forma senzilla i ràpida tot instal·lant el SL4A i en acabar el Python4Android que podreu trobar en el mateix servidor.  La instal·lació des de mòbil es pot fer de forma molt senzilla tot utilitzant codis QR.  Per a no fer un plagi del post original que he utilitzat per a instal·lar les aplicacions us el deixo aquí.

Un cop feta la instal·lació crear codi i executar-lo és molt senzill i divertit si utilitzem la funció del SL4A de afegir scripts Python mitjançant Barcode. Això si, estarem restringits a scripts de poques línies i si volem desenvolupar codis més grossos serà interessant crear-los i testar-los en el ordinador i finalment passar-los d’algun altre forma cap al mòbil.

Tan mateix, per a començar a trastejar amb petits scripts el fet de passar el codi font a codis QR (per exemple amb aquesta web) és, a més de ràpid, divertit.  Per exemple aquest simple script verificarà si la IP 192.168.1.1 (molts cops la coincideix amb la del router de casa) disposa de FTP amb accés anònim.

ImatgeAmb tot, un descobriment interessant que promet diversió per dies i trobar noves utilitats al mòbil!

No teniu espera? Doncs podeu fer un cop d’ull a aquesta altre web on podreu trobar petits codis (molt petits) amb exemples de ús sobre Android, com ara activar la vibració, fer parlar al mòbil un text determinat, utilitzar el calendari, etc.  Ara tan sols cal imaginació i constància per a fer una aplicació Python realment interessant per a tenir-la al telèfon.  A i per cert, és possible passar la nostra aplicació a APK i penjar-la al market!

Prepareu-vos per noves entrades sobre el tema!

Anuncis

~ per madyyelf a 3 Setembre 2013.