El FBI tanca MegaUpload

Aquesta és la notícia del dia que corre per tot arreu.  Una més aquí a Espanya sobre retallada de drets i estrangulació de llibertats amb una excusa plausible.

Des d’Alquímia Binaria vull fer una reivindicació: NO a la pirateria SI a la llibertat!

Entenc que MegaUpload ha estat un focus important de intercanvi de programari i musica pirata, però també ho ha estat de textos, manuals, informació i cultura.  De nou es protegeixen els interessos empresarials xafant de forma grotesca el suposat problema.

Però i el cost social d’aquest tancament? La gent perd un accés a la cultura i la formació important, a un portal de intercanvi que ha funcionant durant molt de temps i ens ha facilitat la vida a tots.  Ara haurem de cercar alternatives, i les trobarem, però és justificada aquesta acció o és desproporcionada?

Potser per evitar els atropellaments als vianants i les morts les carreteres hauríem de retirar els cotxes no?  Potser per evitar els alts nivells de colesterol que pateix la societat també hauríem de prohibir i perseguir els aliments alts en colesterol…

La llibertat és precisament això, poder utilitzar les coses com es cregui convenient.  Molta gent les utilitzarà de forma irresponsable i indeguda, però en aquest cas hem de castigar aquesta gent i no a pas al conjunt de la societat retirant-li la llibertat d’utilitzar un producte amb seny.

Anuncis

~ per madyyelf a 20 gener 2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s