PacketWars: un nou enfoc per als reptes de seguretat informàtica

Des de el seu portal web, PacketWars promociona una forma diferent de enfocar els reptes hacking que s’efectuen a les concentracions de seguretat informàtica.  En resum és una manera mediàtica i engrescadora.

La idea és simple i perfectament exportable a tallers o activitats de cicles formatius.  Simplement és transformar els reptes en una mena de guerra de hackers i embolcallar-lo com si fos un joc típic d’ordinador tipus Quake, donant ressò a tot plegat de manera mediàtica.  Així els reptes és converteixen un una mena d’esport on es recrea una guerra informàtica amb elements totalment reals i objectius molt ben definits.

D’aquesta manera un “capture de flag” es converteix en una cursa per equips on per un costat l’objectiu primari és aconseguir accés de root en el servidor “enemic” i alhora defensar al màxim el nostre propi servidor.  Partides “free for all”, “king of the hill”, etc son igualment exportables a reptes “tipus” donant lloc a un ampli repertori de partides.

L’escenari es crea mitjançant hardware i software, depenent del poder dels sponsors.  En cas de exportar-ho a cicles es pot utilitzar ordinadors d’alumnes, material antic i sobretot virtualització.  Fins i tot es poden trencar les barreres d’un aula física muntat un escenari de combat mitjançant VPN on tots els alumnes puguin accedir a aquesta xarxa virtual des de casa.

Finalment, els events son supervisats per un arbit i a ser possible retransmesos per a donar-hi ressò.  Cada partida te un objectius pre-establerts que otorguen unes puntuacions concretes i al final de cada partida s’obté la puntuació final.  Tot això permet fer campionat i lliguetes de forma senzilla i fomentar així la competitivitat i les ganes d’aprendre alhora que s’exerciten les habilitats informàtiques dels participants.

No cal dir que l’equip de guerra consta de un portàtil o PC, normalment amb una distribució Back Track i les habilitats del hacker.  També estan premesses accions de enginyera social… així que pràcticament tot val!

Veurem si podem engrescar un bon grupet i fer quelcom en aquest sentit fora d’hores lectives.

Anuncis

~ per madyyelf a 9 Desembre 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s