SMX-M6-UF3: Legislació

La unitat formativa tres del mòdul sis de SMX tracta sobre la legislació de la LOPD, junt amb alguna pinzellada sobre LSSI i propietat intel·lectual.  Sincerament costa molt explicar aquests conceptes als alumnes i que els entenguin, per sort tan sols ha de assolir una idea bàsica i no s’han de dedicar a implementar la LOPD.

Tanmateix crec que ha estat tot un encert introduir aquest mòdul dins de l’assignatura ja que, cada dia més, els informàtics ens veiem immersos en temes legals, denuncies, etc. i cal que tinguin clar com a mínim on estan els límits, en que els pot afectar a nivell personals i a nivell de l’empresa.

Ja no entrem en que la cultura d’aquest país és molt passota en aquests aspectes i enregistrar el tràfic de xarxa per veure si un treballador està al FaceBook sembla un acte totalment lícit… i els problemes que et pot portar,a nivell personal, si et denuncien!  S’els hi ha de inculcar una cultura de cura, protecció i responsabilitat vers les dades (sobretot les personals) que a Espanya no tenim.

Peró clar, com expliques que s’han de protegir les dades personals quan a la majoria d’empreses i entitat no s’està complint? Com expliques que ara mateix podrien denunciar a l’empresa on estan fent les FCT? Com expliques que han d’anar contra corrent, contra costums i que ara per ara pràcticament totes les PYMES no implementen la LOPD?

M’adono que em passo la classe repetint que en aquests aspectes els informàtics tenim una gran i difícil tasca per davant de educació tant a caps com a usuaris i que aquesta és la part més complicada, no tan sols en el que es refereix al tema legislatiu, sinó al conjunt dels temes relacionats amb la seguretat informàtica.

 

Anuncis

~ per madyyelf a 1 Desembre 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s