Ctrl+Alt+Supr+Supr

Les avantatges de fer de coordinador després de un llarg període de, pràcticament, tan sols fer de profe és que tornes a tocar de peus a terra.  I si a més tens la sort de tenir al costat un d’aquells tècnics auto-didàctics ja és la repera.

Quan iniciem Windows hi ha un tipus de pantalla de login on apareixen les icones de les comptes d’usuari de l’equip.

windows-xp-login

Inici "xuli-guay" de Windows

No cal dir que això ja és un problema de seguretat ja que no cal dir a tothom quins usuaris estan disponibles en aquella màquina! Però te un problema addicional, de descuit, m’explico:  Per exemple hi han comptes com la d’administrador que no apareixen en aquest llistat d’icones al inici de Windows però si que existeixen i estan actives en l’equip, per a poder utilitzar aquestes comptes hem de forçar l’inici “típic” on ens demani usuari i password, això es fa simplement prement a la pantalla d’inici Ctrl+Alt+Supr+Sup.  El problema radica en que molta gent, al no apareixa aquests comptes al inici d’icones de Windows, oblida aquestes altres comptes i molts cops podrem accedir a la compta d’administrador amb el password en blanc.

Així doncs si trobeu un Windows amb aquest inici de sessió tan “faishon” feu la proba: Ctrl+Alt+Supr+Supr, usuari=administrador i password en blanc a veure si accediu! Ja veureu com us endueu més d’una sorpresa!

Anuncis

~ per madyyelf a 22 Novembre 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s